Vogelfontein Clinic

In collaboration with COENG Consulting Engineers, Strey Architects were asked to design a clinic in Vogelfontein, Bethlehem. We had just more than a week to design a clinic in timber before they broke ground on site. It is a timber frame structure with timber ship-lap cladding designed so that panels can be constructed off site and erected
-> Continue reading Vogelfontein Clinic

Tube House

An elevated stand surrounded by South African versions of Tuscan presented an opportunity to rather focus on glimpses of nature between the other houses resulting in a ‘cubist’s’ home, framing views. ‘Tubes’ were utilized to ‘frame’ these views but also to act as sun-shade devices. Floating ‘railway sleeper’ stair treads brings contrast to the stark
-> Continue reading Tube House

House Eagle Heights

  The projects top priorities were privacy & security, as other estate dwellers will be roaming the bush around it and high-profile dignitaries will be visiting or even staying over. It is possible to design from edge-to-edge with no building lines, but this created it’s own challenges, like having to incorporate the gutters for rain
-> Continue reading House Eagle Heights

Health Matters Hospital

A busy street lead to a courtyard building concept. The lawned courtyard creates a grassy and green haven from the traffic outside, resulting in a place where kids can play while the parents are visiting the doctor or having a coffee at the coffee bar. The grass also stops heat reflecting from an otherwise bare
-> Continue reading Health Matters Hospital

Casa del Padre

The amazing site allows the house design to optimize adjacency to a Nature Reserve on a “koppie” optimizing the views to the north. It is a modern and open house but with the use of some natural materials to let the house blend in with the nature, true to its surroundings. The house offers a
-> Continue reading Casa del Padre

Casa Mecano

  The young couple of professionals presented us with a brief to design a house with a style, something between industrial and ‘African’. The brief was interpreted by designing a steel frame structure, with non-load bearing light gauge steel walls & clad in places with local rock, woven between the posts of the portal frame
-> Continue reading Casa Mecano