House Cormallen Hill

    An engineer, his wife and two teenage children, needed a home where the kids could stay on after finishing school and while at varsity, (and maybe even longer). They purchased a steep and relatively small site before appointing us as architects. There are beautiful views, over the roofs of the neighbors across the
-> Continue reading House Cormallen Hill

Koi House

The clients wanted a holiday home at the coast which they and their 60 Koi fish could move to when they retire. Animals, and the protection of the earth’s natural resources, was second on their list of ‘must-haves’. Strey Architects was presented with low lying stand at the end of a Cul-de-Sac, with views of
-> Continue reading Koi House

M8 St Johann

    At 3300m above sea level & more than 150km round trip from the nearest hardware shop, it is no surprise that it is very difficult to build at Afriski ski & mountain resort! Add unskilled & non literate labour, four-seasons-a-day weather, temperatures as low as -20°C some winter nights & concrete freezing before
-> Continue reading M8 St Johann

The Barn House

  Southdowns Dairy Farm Estate is part of a 100 year old dairy farm just south of Irene, Pretoria. The architectural guidelines consequently requires a ‘farm’- or ‘Old Transvaal’ style aesthetic, which was interpreted in a contemporary way by Strey Architects. The vision of the architects were three fold: To show that one can be
-> Continue reading The Barn House

Loft House

            Strey Architects were presented by a PIA & SAIA Award of Merit through finding unique & practical solutions to the tough challenge presented to them by this unique stand! A sub-divided pan-handle, in the leafy eastern Lynnwood suburb of Pretoria, presented us with quite a challenge! The original house was
-> Continue reading Loft House

Link House

        The architects were presented with a West facing stand with a large Stinkwood tree on the East boundary wall. It was decided to create a ‘courtyard’ type house with a living ‘wing’ to the South, a bedroom ‘wing’ to the North & a ‘Link’ between the two, hence the name of
-> Continue reading Link House

Light House

  Light House used to be two houses in Sandton that were fused with the addition of a kitchen-dining area to create a family home for an artistic couple and their two boys. The house was designed as a low maintenance, industrial-look house that becomes a blank canvas for their collection of art works. In
-> Continue reading Light House